Chcete v Číně darovat sperma? Musíte splnit tyhle šílené požadavky!

Peking

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. dubna 2018 18:32

Speciálními požadavky na dárce spermatu překvapila potencionální kandidáty 3. fakultní nemocnice univerzity v Pekingu. Vedle věku mezi 20 a 45, dobrému zdraví, bez dědičných nemocí, sklonu k tloustnutí nebo plešatění, se totiž případní kandidáti mají vyznačovat i loajalitou ke komunistické straně.

Jak uvádí BBC, požadavek se objevil na stánkách nemocnice ve středu. Kandidát na dárce vedle „lásky ke straně“, by měl také „milovat svoji socialistickou vlast“. Zájemci by také měli mít „vhodné politické vlastnosti“. Ty se projevuji tak, že dárce „podporuje vedení komunistické strany, řídí se jejími nařízeními. Je slušný, zákonů dbalý občan, bez politických problémů.“

Na otázku deníku South China Morning Post, jak bude nemocnice kandidáty prověřovat, nejmenovaný lékař lakonicky odpověděl: „Pokud si myslíte, že všechny požadavky splňujete, bude to v pořádku.“  Zájemcům, kteří přísné podmínky splní, nabízí nemocnice odměnu 5500 jüanů tedy 18062 Kč.

Na stránkách nemocnice se okamžitě rozpoutala ironická diskuse plná parafrází a parodií na komunistická hesla. Jeden z uživatelů například poznamenal, že „láska ke straně začíná spermatem. Mnozí nalezli analogii v rudých heslech bez jakýchkoliv úprav: „Zrádci neprojdou!“

V pátek byly podivné požadavky i s diskusí ze stránek univerzity odstraněny. Nemocnice těmito požadavky, dle South China Morning Post, značně překvapila. V miliardové Číně je pouhých 23 center asistované reprodukce, které mají problémy získat vhodné dárce.

Problém není ani tak ve zdravotním stavu čínské mužské populace. Mnohým mužům brání v dárcovství konzervatismus a značný ostych.  Podobný přístup, jaký předvedla pekingská fakultní nemocnice, by mohl situaci s nedostatkem vhodných dárců ještě zhoršit.  

Témata: Čína lékaři