Bulánci jsou zpět: Miliony na novou verzi hry se vybraly neuvěřitelně rychle!

Bulánci

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. května 2021 12:02

Chystá se remake jedné z legendárních českých počítačových her, kterou žáci pařili na hodinách informatiky ve škole. O tom, kolik fanoušků Bulánci dodnes mají, nejspíš tvůrci ani nevěděli.

Je několik českých počítačových her, které si zaslouží označení kultovní, a Bulánci jsou jistě mezi nimi. Nyní se tato freewarová střílečka mezi polštáři po 20 letech od prvního uvedení velkolepě vrací na scénu. Zaskočilo to i samotné tvůrce, kteří v pondělí zveřejnili následující vzkaz.

"Rozhodli jsme se vyslyšet vaše prosby, a proto jsme se vrhli do vývoje nových Bulánků," stálo na sociálních sítích s tím, že lidé mohou přispět v crowdfundingu na Startovači. 

Když jsme se chystali s Bulánky 2.0 vyjít na světlo světa, byli jsme hodně nervózní. Vaše nadšení pro věc nám ale vyrazilo dech! Během necelých dvou hodin jsme, díky vám všem, vybrali potřebnou částku! Jste skvělí a slibujeme, že vytvoříme ty nejlepší polštářky na trhu! pic.twitter.com/Zw4SQAXF2H

— Bulánci (@bulanci) May 17, 2021

Jako cíl si stanovili 500 tisíc korun, což mělo pokrýt vznik Bulánků pro PC a konzole. Ve středu po jedenácté hodině jsou však vybrány již více než tři miliony a tím pádem splněny veškeré myslitelné cíle.

Bulánci by tedy měli vzniknout nejen pro PC a konzole, ale také po operační systém MacOS a mobilní telefony. K dispozici by měl být také editor levelů a meziplatformní multiplayer, tedy hra více hráčů.

Témata: Bulánci PC hry