Otevření zahrádek je za námi: Kdy budou následovat interiéry restaurací?

Restaurace, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. května 2021 8:35

V rámci pondělního rozvolnění si lidé konečně mohli s pivem sednout, zatím jen na zahrádce restaurace. Výhledově by se však měly zpřístupnit také vnitřní prostory. Kdy se s tím počítá?

V letošním roce mohly restaurace až do neděle provozovat jen výdejní okénka. V pondělí se jejich provozovatelé konečně dočkali jistého rozvolnění a mohli uvítat první hosty alespoň na zahrádkách.

Stále však platí jasná pravidla, na která ve své tabulce upozorňoval ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO). Pokud nejde o členy domácnosti, mohou sedět u stolu maximálně čtyři lidé. Host by měl také předložit negativní test nebo potvrzení o očkování či prodělání nemoci.

Vnitřní prostory restaurací by pak mohly být lidem přístupné někdy v první polovině června. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) o tom vede debatu s hlavní hygieničkou a ministerstvem zdravotnictví.

I v tomto případě by měla platit podobná pravidla jako venku. U stolu by směli sedět jen čtyři lidé při maximální kapacitě 50 procent. 

Témata: Restaurace