Registrace očkování covid 40+: 100 tisíc přihlášených! Co udělat, pokud mezi nimi nejste?

Očkování, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. května 2021 14:14

O půlnoci se spustila registrace k očkování proti koronaviru také pro lidi mezi 40 a 44 lety. Jelikož jde o silnou generaci, na systém přišel velký nápor. Jak se můžete přihlásit, pokud jste tak ještě neučinili?

Premiér Andrej Babiš (ANO) občany vyzval, aby registrace vzali útokem, což také udělali. Způsobilo to menší výpadek systému, navzdory tomu se už přihlásily desítky tisíc osob.

"V 8.32 jsme překonali prvních 100 tisíc zaregistrovaných v nově otevřené kategorii 40-44 let," uvedl projekt Chytrá karanténa během dopoledne na twitterovém profilu. 

Jak se vlastně můžete zaregistrovat, pokud splňujete podmínky? První možností je registrační systém, kde je po tvorbě registrace nutné počkat na SMS zprávu s kódem PIN 2 a oznámením o možnosti rezervace termínu. Zároveň je možná registrace prostřednictvím praktického lékaře.

Registrační systém je nyní přístupný pro lidi starší 40 let, pracovníky ve zdravotnictví, sociálních službách a kritické infrastruktuře, akademické pracovníky vysokých škol a chronicky nemocné osoby.

Témata: očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)