Kdy se otevřou obchody: Spor vlády s opozicí! Mělo být už otevřeno?

Uzavřená provozovna, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. dubna 2021 10:53

Experti, politici i obyčejní lidé se přou o to, jak by mělo vypadat rozvolňování, během kterého se mají otevřít i všechny obchody. Podle některých zástupců opozice totiž již měly být otevřeny.

Jak se v posledních týdnech zlepšuje vývoj epidemie v Česku, ozývají se stále častěji hlasy volající po otevření obchodů. Vláda Andreje Babiše (ANO) již představila plán rozvolnění. O budoucnosti obchodů informoval vicepremiér Karel Havlíček (za ANO).

"Pokud bude pokračovat příznivý trend vývoje epidemie, 3/5 uvolňujeme zbytek obchodů, trhů a v přísném hygienickém režimu vybrané služby, spojené s péčí o tělo, péčí o zvířata nebo lázeňskou zdravotní péčí," uvedl na twitteru ministr průmyslu a obchodu.

Pokud bude pokračovat příznivý trend vývoje epidemie, 3/5 uvolňujeme zbytek obchodů, trhů a v přísném hyg. režimu vybrané služby, spojené s péčí o tělo, péčí o zvířata nebo lázeňskou zdravotní péčí. Současně pokračuje postupné uvolňování školek a škol. Právě přijato na vládě.

— Karel Havlíček (@KarelHavlicek_) April 22, 2021

Podle některých politických oponentů by se ale mělo otevřít hned. Mikuláš Ferjenčík (Piráti) dokonce Havlíčka označil za "ministra průmyslu a likvidace maloobchodu".

"Je to marný, je to marný, je to marný. Vláda chce držet obchody nezákonně zavřené dalších čtrnáct dní," napsal na téže sociální síti. 

Témata: Obchody Vláda ČR opozice