Tohle Zeman přestřelil. Jeho neurvalého chování k moderátorce si všimli i zahraniční novináři!

Miloš Zeman, prezident ČR

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. dubna 2021 19:54

Miloš Zeman v rozhovoru po svém projevu ke kauze Vrbětice moderátorku televize Prima nešetřil. Na hlavu Terezie Tománkové chrlil urážku za urážkou, čímž pobouřil nejen českou veřejnost, ale i zahraniční novináře.

Během rozhovoru Zeman moderátorku TV Prima Terezii Tománkovou několikrát urážel. Na jednu z otázek jí například řekl: "Důvěrné materiály se nezveřejňují ani půvabným moderátorkám, zvláště když by je stejně nepochopila. Už jsem si všiml, že jsem třikrát řekl jednu věc a vy jste se mě zeptala po čtvrté." Osočil ji také, že si sedí na uších, a že na některé otázky jí odpovídá až pětkrát.

Novinářky se následně zastali politici i známé osobnosti. "Kdyby se moderátorka Tománková zvedla, nechala tam toho burana sedět a nenechala se od něj sprostě urážet, tak by sice přišla o místo, ale v příští minutě by byla slavná po celé zemi a nabídkami zavalena po uši," napsala například spisovatelka Jenny Nowak.

That journalist who interviewed Zeman will need treatment for PTSD.

— Ian Willoughby (@Ian_Willoughby) April 25, 2021

"Chování pana Zemana k Terezii Tománkové bylo pokračováním jeho mnohaletého buranství," uvedla předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Předseda lidovců Marian Jurečka jeho chování označil za trapné.

Zemanova výstupu si všiml i irský novinář Ian Willoughby. Ten na twitteru napsal, že "novinářka bude potřebovat léčbu posttraumatické stresové poruchy."

Témata: Miloš Zeman