Arenberger připustil: Čísla o očkování nesedí, tohle nedokáže žádný lékař!

Petr Arenberger

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. dubna 2021 14:14

Čeští lékaři opravdu nedokážou dělat zázraky. Potvrdil to ministr Petr Arenberger, který přiznal, že žádný lékař nevyočkuje z jedné ampulky vakcíny 14 dávek, jak tvrdí oficiální data. Má podle něj dojít k nápravě.

K očkování se od tohoto týdne mohou zaregistrovat i lidé mezi 65 a 69 lety, přesto se stále vyskytují problémy. Na jeden takový, který se týká vykazování vyočkovaných dávek poukázal na twitteru novinář České televize Daniel Stach.

Podle jeho zjištění na základě údajů resortu zdravotnictví se mělo dařit z jedné ampule o 10 dávkách jich vyočkovat až o čtyři více. Ministr Petr Arenberger (za ANO) přiznal, že čísla nesedí.

Danieli, máte pravdu, že čísla nesedí. 14 dávek z ampulky nevytáhne ani ten nejlepší lékař😊. Problém je v tom, že zatímco počty naočkovaných se načítají hned, tak údaje o doručených lahvičkách se objeví později. Děkujeme za upozornění. Už pracujeme na opravě. https://t.co/rKYzuqp16h

— Petr Arenberger (@PArenberger) April 17, 2021

"14 dávek z ampulky nevytáhne ani ten nejlepší lékař," konstatoval šéf klíčového resortu, který v jeho čele stanul teprve před několika dny.

"Problém je v tom, že zatímco počty naočkovaných se načítají hned, tak údaje o doručených lahvičkách se objeví později. Děkujeme za upozornění. Už pracujeme na opravě," dodal Arenberger.

Témata: Petr Arenberger očkování