Vakcína Pfizer a léto bez roušek díky ní? Arenberger promluvil!

Petr Arenberger

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. dubna 2021 15:40

České občany pochopitelně už nyní zajímá, jak bude vypadat letošní léto. Ministr zdravotnictví Petr Arenberger dnes naznačil, že bychom díky vakcínám mohli alespoň částečně odložit roušky a respirátory.

Evropská komise v tomto týdnu informovala, že dojednala s jedním z výrobců očkovacích látek dodatečnou dodávku vakcín proti covidu-19. Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) dnes potvrdil, že dorazí i do Česka.

"Chci se s vámi podělit o radostnou zprávu.Od posledního týdne v dubnu do konce června budeme mít navíc 1 179 000 dávek očkovací látky Pfizer/BioNTech," uvedl na twitteru.

Chci se s vámi podělit o radostnou zprávu. Od posledního týdne v dubnu do konce června budeme mít navíc 1179000 dávek očkovací látky Pfizer/BioNTech. Postupně tak budeme očkovat i přes 100000 dávek denně. Omlouvám🙏se všem za včerejšek-léto by tak mohlo být i bez roušek venku!

— Petr Arenberger (@PArenberger) April 15, 2021

Podle nového šéfa resortu tak postupně bude v Česku očkováno až 100 tisíc dávek denně. Premiér Andrej Babiš (ANO) přitom takový objem sliboval již po Velikonocích. 

Arenberger navíc připojil ještě jednu upravenou předpověď. "Omlouvám se všem za včerejšek. Léto by tak mohlo být i bez roušek venku!" dodal. 

Témata: Petr Arenberger očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)