Proč zemřel Petr Kellner: Horváth už vypovídal! Jaké informace poskytl?

Havarovaný stroj, v němž zahynul miliardář Petr Kellner. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. dubna 2021 10:20 | Aktualizováno: 12. dubna 2021 22:16

Vyšetřování tragické nehody vrtulníku na Aljašce, při níž zahynul nejbohatší Čech Petr Kellner, pokračuje. Konečně došlo i na výpověď jediného přeživšího. Co prozradil David Horváth?

Vyšetřovatelé z NTSB podle informací serveru Alaska News Source konečně mluvili s jediným přeživším havárie Davidem Horváthem. Stav osmačtyřicetiletého Čecha se podle lékařů zlepšuje, konverzace přesto proběhla prostřednictvím emailu.

Úřady si její výsledek přesto pochvalují, snowboardista podle nich poskytl hodnotné informace. Výstup z rozhovoru má být součástí finální zprávy NTSB, předběžný dokument má být zveřejněn už v úterý 13. dubna.

Při havárii přišlo o život pět lidí, včetně nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Dosud je známo kupříkladu to, že si operátoři společnosti provozující helikoptéry celé dvě hodiny neuvědomili, že mohlo dojít k problému. Podle úřadů se ale nemusí nutně jednat o chybu.

Podařilo se také zjistit, že nejspíš nefungovalo zařízení, které mělo v případě nehody odesílat signál GPS a pomoci s lokalizací vraku. Na vyšetřování se také podílí společnost Airbus, výrobce stroje. Jeho zástupci zkoumají přístroje.

Témata: Petr Kellner David Horváth