Objasní smrt Petra Kellnera? Jediný přeživší havárie chce vypovídat!

Petr Kellner 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. dubna 2021 16:10

Okolnosti úmrtí nejbohatšího Čecha Petra Kellnera na palubě vrtulníku na Aljašce zůstávají nadále záhadou. Vyšetřovatelé přitom hodně spoléhají na jediného přeživšího. Jak to vypadá s výpovědí Davida Horvátha?

Vyšetřovatelé NTSB serveru Alaska News Source potvrdili, že získali určitá data a přístroje, které byly odeslány k dalšímu zkoumání výrobci do Francie. Jak je známo, výrobcem havarovaného stroje je známá společnost Airbus.

Nalezeno bylo také zařízení, které má v případě nehody odesílat signál GPS a pomoci s lokalizací místa incidentu. Záchranáři však žádné znamení nezaznamenali. Úřady se budou snažit zjistit, proč tomu tak bylo.

S objasněním tragické nehody by měl pomoci i jediný přeživší, osmačtyřicetiletý český snowboardista David Horváth, který byl několik dní v kritickém stavu. Jeho zdravotní stav se ale pomalu zlepšuje.

„Bylo nám řečeno, že s námi chce mluvit, ale teď ještě ne,“ prozradil webu vyšetřovatel Clint Johnson s tím, že se Horváth musí dát v první řadě zdravotně do pořádku. Pak si od něj slibuje, že chronologicky popíše sled událostí během osudného dne.

Témata: Petr Kellner David Horváth