Kellner po pádu vrtulníku ještě žil? Vyšetřovatelé se teorií vážně zabývají!

Havarovaný stroj, v němž zahynul miliardář Petr Kellner. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. dubna 2021 9:55

Českem na počátku týdnu otřásla zpráva o úmrtí miliardáře Petra Kellnera při pádu vrtulníku na Aljašce. Ve Státech nyní probíhá šetření, co se vlastně stalo. Dokonce se řeší, zdali bezprostředně po nehodě nebyla ještě naživu některá z obětí.

Jak upozornil server Anchorage Daily News, prvotní informace indikují, že si operátoři společnosti provozující helikoptéry celé dvě hodiny neuvědomili, že mohlo dojít k problému, ačkoliv se zastavil satelitní signál. Podle úřadů to ale nutně neznamená, že někdo chyboval.

Vyšetřovatelé se také zabývají teorií, zdali některá z pěti obětí mohla samotný pád stroje přežít. Tělo pilota totiž bylo lokalizováno mimo vrtulník, přičemž nebylo řečeno, zdali jej náraz vymrštil ven.

Jediný přeživší, osmačtyřicetiletý český snowboardista David Horváth, byl nalezen uvnitř helikoptéry, kde se nacházely také zbývající čtyři oběti, včetně miliardáře Petra Kellnera.

Horváth je nadále hospitalizován ve vážném stavu v Providence Alaska Medical Center. Vyšetřovatelé tak zatím neměli možnost jej vyslechnout.

Témata: Petr Kellner Aljaška