Teplé počasí vyhnalo lidi do ulic! Primátor hájí Pražany a žádá změnu!

Praha

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. března 2021 12:02

Se zlepšením počasí došlo na očekávaný scénář. Po sociálních sítích v úterý kolovaly především fotky z pražské náplavky, kam vyrazila spousta lidí, přičemž mnozí z nich nedodržovali opatření. Dění dnes okomentoval i pražský primátor Zdeněk Hřib.

Není to přitom poprvé, co se řeší davy lidí na náplavce u Vltavy. Před několika měsíci vyvolaly velkou debatu snímky z průběhu farmářských trhů, kde byla hlava na hlavě. Tehdy se k tomu velmi kriticky vyjadřoval také premiér Andrej Babiš (ANO).

Trhy sice v současnosti nefungují, ale náplavka i tak patří k nejoblíbenějším místům v hlavním městě, což se včera potvrdilo. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) však občany hájí.

Konečně sme ten hnus porazili a mužem si užívat. Oh wait. pic.twitter.com/QLzHGYirbI

— Ondřej Golis (@OndejGolis) March 30, 2021

"Pražané zaplnili pražské parky a náplavku, protože nemají jinou možnost kam vyrazit v těchto skoro až letních teplotách do přírody. Proto opět apeluji na propojení Prahy s okresy Praha-východ a Praha-západ. Pomohlo by to rozptýlení lidí do většího prostoru," vzkázal na twitteru.

Hřib se naopak postavil proti návrhu uzavřít frekventovaná místa. "Výsledkem by byla ještě větší koncentrace lidí jinde," konstatoval a připomněl, že situace ve městě je dobrá.

"Praha je na tom stále i teď epidemicky ze všech nejlépe. Nejvíce omezila mobilitu a také tu lidé dodržují nejvíce homeoffice," dodal primátor. 

Témata: Praha Zdeněk Hřib Lidé