Petr Kellner ve filmu? Objevil se v jedné scéně s Rodenem a Chýlkovou!

Petr Kellner

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. března 2021 10:15

Možná jste nevěděli, že ještě než se Petr Kellner dal na podnikatelskou dráhu, pracoval ve filmu. V jednom známém snímku si dokonce zahrál po boku několika herců, kteří dodnes patří k těm nejznámějším.

Česko se už třetím dnem zabývá tragickou smrtí Petra Kellnera (†56), který si pečlivě střežil soukromí. Nebylo tomu tak vždy, že by se stranil. Jako mladík původem z České Lípy měl blízko k lidem, kteří se vystavují záři reflektorů běžně.

Před sametovou revolucí, která tajemnému miliardáři přinesla možnost zbohatnout, se totiž Kellner pohyboval u filmu. Konkrétně pracoval jako asistent produkce a produkční ve Filmovém studiu Barrandov. A jednou si i zahrál.

Bylo to ve snímku Čas sluhů režisérky Ireny Pavláskové z revolučního roku 1989, kde se mihl v několik sekund trvající scéně. Kellner v ní konkrétně přivítá na večírku Jitku Asterovou a představuje ji páru v podání Karla Rodena a Ivany Chýlkové.

O dva roky později už Kellner se společníky zakládal PPF, ve které až do své smrti držel majoritní podíl. Díky svému impériu se nakonec stal suverénně nejbohatším Čechem.

Témata: Petr Kellner