Sčítání lidu 2021: Formulář už navzdory komplikacím vyplnila desetina národa!

Sčítání 2021

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. března 2021 9:00

Sčítání lidu o uplynulém víkendu nezačalo zrovna ideálně, v samém úvodu se objevily velké komplikace. Navzdory potížím už formulář vyplnil milion lidí, což odpovídá desetině národa.

Jak uvedl Český statistický úřad v tiskové zprávě, dosud se prostřednictvím elektronického sčítacího formuláře sečetlo milion lidí. V některých chvílích vyplňuje formulář i více než 150 tisíc osob najednou.

„Těší nás zájem o online sčítání. Dosud se sečetl už milion lidí. Provoz všech systémů, ale i nasazení zaměstnanců a dodavatelů je maximální. Sledujeme provoz a zájemce o vyplnění elektronického formuláře aktivně informujeme o aktuálním vytížení aplikace,” uvedl předseda ČSÚ Marek Rojíček.

Podle zprávy došlo k během víkendu ke změnám k navýšení kapacity, přesto stále může při extrémně vysokém vytížení docházet k delším odezvám aplikace.

Uživatelé mají být upozorněni, pokud formulář najednou vyplňuje více než 150 tisíc lidí. V takových případech jim je doporučeno zkusit se přihlásit později, až se fronta uživatelů uvolní.

Témata: Sčítání lidu Český statistický úřad