Důchody se v dubnu neobejdou beze změn: Mohou za to Velikonoce!

Peníze na důchody, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. března 2021 14:41

Blíží se výplata dubnových důchodů, která se však neobejde beze změn. Menší zmatek způsobí v úvodu měsíce Velikonoce. Česká správa sociálního zabezpečení o všem informuje v tiskové zprávě.

Důchody se vyplácejí vždy dopředu, a to v pravidelných měsíčních lhůtách. Výplatními termíny jsou sudé dny od 2. do 24. dne v měsíci. ČSSZ zajišťuje výplaty důchodů také do zařízení sociálních služeb s celoročním pobytem, kam se důchody vyplácejí 15. den v měsíci.

Jenže státní a ostatní zákonem stanovené svátky pravidelně posouvají výplatní termíny důchodů. V letošním roce to bude celkem šestkrát. Blížící se velikonoční svátky zasáhnou do výplatních termínů důchodů ve dvou případech.

Letošní velikonoční svátky mírně posunou termíny výplat starobních, invalidních a pozůstalostních důchodů. Důchody, které mají stanovený výplatní termín na pátek (2. dubna 2021), budou vyplaceny s předstihem, a to 1. dubna. Důchody, jejichž výplatní termín připadá na neděli (4. dubna 2021), budou naopak vyplaceny o pár dní později, a to 6. dubna.

Témata: důchody důchodci čssz