Návrat do škol: Děti by tam mohly už v dubnu, zní z opozice!

Školství, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. března 2021 11:01

Navzdory tomu, že si vláda přeje pokračování přísných opatření proti šíření koronaviru, se mezi politiky opět začíná řešit téma návratu dětí do škol. Podle opozice by žáci mohli usednout do lavic již v dubnu.

Epidemická situace v Česku se pomalu zlepšuje, ve čtvrtek přibylo nejméně nakažených za všední den od počátku února. K rozvolňování ale stále není důvod, ačkoliv aktéři na politické scéně se shodují, že prioritu by v takovém případě mělo mít opětovné spuštění prezenční výuky.

Se svým návrhem už přišli zástupci části opozice. "Zatímco Andrej Babiš neví, kdy se mají vrátit děti do škol, my máme představu jasnou. Anticovid tým SPOLU představil konkrétní plán otevření škol," uvedl na twitteru Martin Baxa (ODS).

Zatímco Andrej Babiš neví, kdy se mají vrátit děti do škol, my máme představu jasnou. Anticovid tým SPOLU představil konkrétní plán otevření škol. První vlna začíná 12. dubna a týká se především 1. stupně ZŠ a MŠ. Česko má nejdéle uzavřené školy v Evropě a to už dál není únosné. pic.twitter.com/Tx2jeqlEwC

— Martin Baxa (@MartinBaxa2) March 24, 2021

Plán konkrétně počítá s tím, že 12. dubna by se do škol vrátili žáci mateřských, prvního stupně základních, speciálních a závěrečných ročníků středních škol. V režimu 1 učitel - 1 žák by měly fungovat i základní umělecké školy.

"Česko má nejdéle uzavřené školy v Evropě a to už dál není únosné," dodal poslanec a místopředseda strany Baxa. 

Témata: Martin Baxa Školství Školství