Matěj Stropnický: Do Výměny šel kvůli penězům? Tohle řekl o své náhradní manželce!

Matěj Stropnický 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. března 2021 10:20

Nejnovější Výměna manželek byla v mnohém výjimečná. Politik a herec Matěj Stropnický (37) prozradil, proč vlastně s partnerem Danielem Krejčíkem (26) do něčeho takového vůbec šli. Motivace byla prozaická - peníze!

„Uff, tak je to za námi. Výměna manželek,“ oddychl si Matěj Stropnický na facebooku. „Když nás z televize oslovili, měsíc jsme se o tom bavili a závěr jsme furt měnili,“ přiznal politik, že otázku, zda do pořadu opravdu jít, s partnerem Danem Krejčíkem řešili hodně dlouho.

Proč se nakonec rozhodli zúčastnit se natáčení? Důvodů prý bylo hned několik. A jedním z nich samozřejmě byly peníze. Účastníci totiž za 10 dní dostávají 100 tisíc korun! „Živit tenhle barák není žádná bžunda a musíme do léta sehnat čtyři miliony na střechu, teda, už jsem zvlád osm set tisíc, zbejvá 3,2 mil, abych byl přesnej, mazec,“ prozradil Stropnický. I když žije na zámku v Osečanech, pohádka to rozhodně není. O tom se ostatně diváci Výměny přesvědčili na vlastní oči.

Navíc se chtěli i s Danem dostat ven ze své „bubliny“. „To byl jeden z důvodů, proč jsme se přestěhovali na ves, prostě život má bejt pestrej, čím různější lidi člověk potká, tím ho víc žije, a taky třeba líp pochopí jejich životy a tím i názory, žejo,“ vysvětluje Matěj.

Už na začátku se ovšem oba partneři shodli, že zkusí svoji účast pojmout trochu jinak, než je v pořadu zvykem. „Brát prostě tu druhou rodinu jako návštěvu, jako přátele a zkusit je poznat a vyjít se všemi dobře, netočit se na blbostech, my taky nejsme dokonalí,“ přiznává.

Štěstí bylo, že i druhý pár to prý bral podobně. Svou náhradní ženu Martinu proto Matěj chválí. „Debaty s ní byly fajn a zajímavé, ona sama je statečná, silná ženská, která hodně obětuje svojí rodině a vydrží všechno. Ale strašně mě potěšilo, když pak nakonec řekla: jsem ráda, že jsem chvíli nebyla jenom máma, ale znovu taky i Martina. To jí moc přeju, aby si udržela,“ vzkazuje jí Stropnický.

Zároveň se ale netají, že měl ještě jeden velký důvod, proč na nabídku Novy kývnout. „Chtěl jsem, aby si Dan vyzkoušel, jaké to je, starat se o děti (trochu se podle jiných dílů dalo tušit, že bezdětný pár vyměněj do rodiny s hodně dětmi a to vyšlo). Sám je jedináček, děti by moc chtěl a trochu jsem doufal, že změní názor - jenomže on to setsakramentsky dobře zvládnul a názor nezměnil, šest dětí prý není potřeba, ale tři klíďo (tak tohle neklaplo),“ směje se Matěj.

Jedna věc spojená s Výměnou mu ale prý došla až chvíli předtím, než jeho náhradní partnerka přijela. „Když jsem musel opustit na tři hoďky barák, šel jsem hustou vánicí a myslel na to, jak se nám kamarádi a internety budou posmívat, že jdem do reality show, kterou sleduje milion lidí. Jenomže mně došlo, že kdo chce v politice hájit obyčejný lidi - a to já navzdory všemu prostě chci, nesmí pohrdat jejich zábavou,“ dodává Matěj Stropnický.

Témata: Matěj Stropnický Daniel Krejčík Výměna manželek