Matěj Stropnický: Jsi divnej, dozvěděl se ve Výměně! Jak probíhala?

Matěj Stropnický a Dan Krejčík 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. března 2021 9:03 | Aktualizováno: 25. března 2021 22:02

Již s předstihem se spousta lidí těšila na premiérovou epizodu Výměny manželek pro tento týden. Byla totiž hodně netradiční kvůli účasti veřejně známé osoby. Jak si vedl někdejší politik Matěj Stropnický?

Matěj Stropnický na úvod vysvětlil, že když odcházel z Prahy i politiky, dal si za cíl vystupovat ze své bubliny. „I to byl důvod, proč jsem do tohohle pořadu šel. Nikdy se nestanu matkou od šesti dětí a asi ani svářečem, jako je tvůj manžel,“ vysvětlil Martině, která na jeho zámku v Osečanech po dobu natáčení nahradila partnera Dana.

„Snažím se na lidi aspoň chvílemi napojit, protože bez toho bych je nemohl účinně zastupovat, pokud bych se někdy znovu rozhodl kandidovat v politice,“ konstatoval, zatímco náhradní manželce bylo jedno, že jde o veřejně známou osobu. „Buď bude, nebo nebude debil,“ pravila lakonicky.

Právě o politice se Matěj s Martinou hodně bavili. Stropnický se označil za směs novináře a politika, na což mu přišla zajímavá reakce. „Seš si vědom, že pravdomluvný a zásadový novinář se neslučuje s představou o politikovi? Většina lidí vnímá politiky jako bandu ulhanejch zlodějů. A když bys chtěl politiku dělat jinak, tak seš mezi nimi divnej,“ vyslechl si.

Když kontroval slovy, aby se rozhlédla kolem sebe, tak svou původní myšlenku ještě rozvinula. „No samozřejmě, že seš komplexně divnej,“ podotkla.

Sama Martina se pak přiznala, že od nabytí volebního práva v 18 letech nikdy nebyla odevzdat hlas. „Protože možný výběr koho byl vždycky na prd. Ty seš v podstatě první politik, kterého znám a kterému nemám chuť šlápnout do obličeje,“ svěřila se.

Stropnický nakonec přiznal, že Výměna manželek splnila očekávání, protože zprostředkovala kontakt s někým z jiného prostředí.

Témata: Matěj Stropnický Výměna manželek