Tereza H.: Nová naděje na svobodu? Vsadila vše na novou kartu!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. března 2021 13:03

Tereza H. tráví v Pákistánu už třetí rok. Ve věznici v Láhauru si odpykává dlouholetý trest. I když se všemi silami snaží dostat ven, zatím se jí nedaří. Zvrátit to teď má jeden jediný muž!

Soud Terezu H. po vleklém řízení poslal v březnu 2018 za mříže na osm let a osm měsíců. Dívka za tu dobu vystřídala hned několik právníků, za které utratila už tísíce eur. Češka se neustále snaží dosáhnout odvolání, to se jí ale zatím nedaří.

I proto se rozhodla učinit zásadní krok! Vyhodila svého dosavadního právního zástupce Dogara a nahradila ho právníkem, který má s drogovými případy hodně zkušeností! „Navíd Básir je drogový právník,“ uvedl pro Blesk nejmenovaný zdroj. 

Češce se totiž nelíbilo to, že ani za dva roky Dogar s odvoláním nepohnul. „Selhal a Tereza se na něj rozzlobila,“ tvrdí zdroj s tím, že dívka teď všechny naděje na propuštění vložila do Navída Básira.

Tereza byla v Pákistánu zadržena v lednu roku 2018, když v jejích zavazadlech celníci na letišti v Láhauru našli téměř devět kilogramů heroinu. Trest si odpykává v nechvalně proslulé věznici Kot Lakhpat.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Drogy