Olga Richterová: Nejdřív pláč u soudu s šiřitelkou lží, pak slova plná díků!

Olga Richterová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. března 2021 15:03 | Aktualizováno: 22. března 2021 22:00

Politici jsou srozuměni s tím, že s nimi bude leckdo nesouhlasit, ale i oni mají právo bránit se lžím. Příkladem jde v tomto směru pirátská poslankyně Olga Richterová, které se navíc dostává velké podpory.

Poslankyně Olga Richterová minulý týden stanula před soudem, kde se dokonce rozplakala, když popisovala, jak se jí dotklo opakované sdílení jejího smyšleného výroku o bytech pro migranty. Politička kvůli tomu zažalovala občanskou aktivistku Nelu Liskovou.

Moc děkuji za podporu, které se mi od mnoha za vás po včerejším soudu dostává. Je to pro mne ujištění, že dobrého je ve společnosti mnohem víc než opaku, popř. i toho, že nesouhlas lze vyjádřit kultivovaně. Věřím i tomu, že slušnost není slabost. Ještě jednou díky a klidný den!

— Olga Richterová - poslankyně za Piráty (@olgarichterova) March 18, 2021

Richterová se za to dočkala velké podpory, za kterou poděkovala. "Je to pro mne ujištění, že dobrého je ve společnosti mnohem víc než opaku, popř. i toho, že nesouhlas lze vyjádřit kultivovaně. Věřím i tomu, že slušnost není slabost," uvedla na twitteru.

"Děkuju mnohým, kteří se také potýkáte s nenávistí na sítích, za podporu," dodala Richterová a zmínila poslanecké kolegy Markétu Adamovou, Patrika Nachera, Ivana Bartoše, Víta Rakušana nebo Janu Černochovou. 

Témata: Olga Richterová soudy