Antigenní testy v obchodech: Pro velký zájem se rozšiřuje nabídka!

Covid-19, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. března 2021 9:50

České obchodní řetězce pomalu jeden po druhém zařazují do prodeje samotesty na koronavirus. Poptávka ze strany lidí je podle všeho ohromná, některé sítě tak musely reagovat.

Jako první vyskladnil samotesty do regálů Kaufland, který již minulý týden oznámil, že nabídku rozšiřuje. Zákazníci na mohou informacích či pokladnách zakoupit 2 druhy antigenních rychlotestů jak po jednom kuse, tak v rodinném balení po 25 kusech.

„Ve všech našich prodejnách vnímáme zvýšenou poptávku po antigenních testech a těší nás, že zákazníkům můžeme nabídnout nejen produkty od dalšího dodavatele, ale také rodinná balení testů po 25 kusech,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Kauflandu Renata Maierl.

„Z důvodu velkého zájmu o tyto testy jsme rozšířili sortiment a zajistili jsme i dostatečnou zásobu, proto jsme také zrušili i denní nákupní limit. Zákazníci si mohou antigenní testy koupit dle potřeby bez omezení na počet balení,“ dodala.

Samotesty fungují na principu výtěru z přední části nosu, výsledky jsou známy po 15 až 30 minutách a podle klinických studií odhalí přítomnost viru s přesností 98,8 %. Kaufland do sortimentu zařadí ještě další druh testu, který virus dokáže detekovat ze slin.

Témata: kaufland Obchody Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)