Slavia žádá trest pro své „údajné příznivce“: Rasismus klub nekompromisně odsoudil!

SK Slavia Praha

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. března 2021 10:30

Již od čtvrtečního večera se řeší kauza kolem nařčení z rasismu, kterému čelí jeden z hráčů pražské Slavie. Klubu navíc v uplynulých hodinách zveřejnil vzkaz zveřejněný fanoušky. Co se sešívání rozhodli udělat?

Klub se od jednání skupinky radikálních fanoušků pochopitelně distancoval. „Je to naprosto nechutné, ubohé a rasistické,“ uvedl šéf Jaroslav Tvrdík. Tím to ale neskončilo. Slavia se rozhodla podniknout další kroky.

Vedení sešívaných podalo na neznámé pachatele stojící za přípravou a prezentací zmíněné fotografie trestní oznámení, přičemž povede i vlastní šetření ke zjištění odpovědných osob.

„Klub je naprosto znechucen rasistickou fotografií zveřejněnou v pátek večer skupinou ‚údajných příznivců‘ na sociálních sítích. Odsuzujeme ji jako lidsky zcela nepřijatelný a nechutný akt, od kterého se naprosto distancujeme. Je to bezprecedentní podraz ke klubu a jeho ideálům,“ stojí v prohlášení.

Slavia uvedla, že rasismus nemá v klubu prostor. „Maximálně podporujeme také naše hráče v aktuálním boji na sociálních sítích proti zveřejněné fotografii,“ uvedl klub a vyzval fanoušky, aby se veřejně přihlásili k ideálům fair play a nulové toleranci k rasismu.

Témata: sk slavia praha rasismus Jaroslav Tvrdík