Slavia řeší v kauze Kúdela další problém: Nechutný rasistický vzkaz šokoval Tvrdíka a spol.!

Ondřej Kúdela terčem výčitek hráčů Rangers. (18.3.2021, Ibrox Stadium, Glasgow, UK)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. března 2021 10:00

Český fotbal se ocitl ve stínu nařčení z rasismu. V případě fotbalisty Ondřeje Kúdely zatím není zcela jasné, co se přesně stalo, se vzkazem radikálních fanoušků pražské Slavie je to ale jinak. V šoku je šéf klubu i český velvyslanec na Ostrovech.

Nařčení z rasismu čelí v souvislosti se čtvrtečním utkáním obránce pražské Slavie Ondřej Kúdela, který sice přiznal, že soupeřícího hráče počastoval sprostou nadávkou, avšak odmítá, že by se jednalo o rasismus.

Slovně napadený hráč Rangers Glen Kamara v pátečním prohlášení popsal situaci na hřišti ze svého pohledu. Tvrdí, že vstoupil mezi jednoho ze svých spoluhráčů a Kúdelu, který ho měl počastovat několika slovy. „Jsi zas*aná opice, ty víš, že jsi,“ slyšel údajně Kamara.

Kúdela již dříve popřel, že by tato slova vyřkl. Z televizních záběrů je navíc patrné, že si zakryl ústa rukou, takže není možné ani odezírat. V tomto případě se tak prozatím všechno nese v rovině tvrzení proti tvrzení.

To už ale neplatí o jiné kauze, o kterou se postarali příznivci sešívaných. Na instagramu se objevil snímek, na němž drží transparent s rasistickým vzkazem adresovaným Kamarovi. Toho navíc nezapomněla v příspěvku označit.

Nothing to do with sport. Strongly condemning such a behavior. Zero tolerance to racism and all forms of violence. Appalling picture. https://t.co/IgOd2l7c3g

— Libor Sečka 🇨🇿 (@LiborSecka) March 20, 2021

Tento čin už odsoudil šéf pražské Slavie Jaroslav Tvrdík. „Strašně se stydím za obsah fotografie, kterou zveřejnila část radikálních fanoušků. Je to naprosto nechutné, ubohé a rasistické. No to racism!“ uvedl na twitteru.

V šoku je i český velvyslanec ve Velké Británii Libor Sečka. „To nemá se sportem nic společného. Odsuzuji takové chování. Nulová tolerance k rasismu a všem formám násilí. Otřesný obrázek,“ konstatoval.

Témata: sk slavia praha Ondřej Kúdela Glasgow Rangers rasismus Jaroslav Tvrdík