Očkovací kalkulačka: Spočítejte si, kdy na vás přijde řada!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. března 2021 10:01

Očkování proti koronaviru v Česku postupuje dál, v úterý bylo vykázáno přes 40 tisíc podaných dávek. Očkovat se podle průzkumů chce nadpoloviční většina lidí. Tušíte, kdy na vás přijde řada?

Podle speciálního webu ministerstva zdravotnictví už bylo v Česku podáno přes 1,1 milionu dávek vakcíny, nejvíce té do společnosti Pfizer. Obě dávky už dostalo více než 300 tisíc lidí.

Od příštího týdne by pak měla přijít na řadu další skupina, a to chronicky nemocní pacienti. Ti se budou registrovat prostřednictvím speciálních kódů, které obdrží jejich lékaři. Systém by měl být spuštěn příští týden.

Naprostá většina občanů mladších 60 let však zatím registraci k očkování vyhlíží marně. Čekání si můžete zkrátit tím, že si alespoň orientačně zjistíte, kdy by na vás s vakcínou proti koronaviru mohla přijít řada.

Na webových stránkách OmniCalculator.com je totiž k dispozici speciální "očkovací kalkulačka", která vám po vyplnění určitých orientačních údajů (věk, zaměstnání apod.) ukáže, kdy se na vás dostane. 

Témata: očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)