Kuriózní zásah u požáru na Šumpersku: Hasiči ho přerušili, v domě byl krokodýl!

Hasiče při zásahu u požáru překvapil krokodýl. (12.3.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. března 2021 13:33

I v Česku někteří lidé chovají exotická zvířata původem z jiných koutů světa. Na vlastní oči se o tom přesvědčili hasiči, kteří měli na Šumpersku zasahovat u požáru. Jenže je překvapil zajímavý nájemník.

Hasiči z Olomouckého kraje dnes informovali o kuriózních okolnostech zásahu u požáru zahradního domku v Klopině na Šumpersku. Ten museli přerušit poté, co v něm nalezli krokodýla nilského.

„Jedná se o třímetrový živý exemplář, který se volně pohyboval v přízemí objektu zhruba 5x4 metry,“ uvedli na twitteru s tím, že na místo přivolali odborníky, kteří se postarali o odchyt zvířete.

Krokodýla nilského nalezli v pátek nad ránem hasiči při požáru zahradního domku v Klopině (SU). Jedná se o třímetrový živý exemplář, který se volně pohyboval v přízemí objektu zhruba 5x4 metry. Hasební práce byly přerušeny. Na místo byli přivoláni odborníci k odchytu zvířete.(LB) pic.twitter.com/SPXhhkco3O

— Hasiči Olomouc 🚒👨‍🚒🔥 (@hasici_olomouc) March 12, 2021

Krokodýl byl poté, co jej odchytili za pomoci lan, přemístěn do garáže, zatímco hasiči, kteří si tento výjezd bezpochyby zapamatují, dokončili zásah u požáru.

„Požár jsme lokalizovali před nalezením zvířete, po jeho odchytu jsme hasební práce dokončili,“ dodali s tím, že prvotní šetření ukázalo, že příčinou byla nedbalost. Předběžnou škodu pak odhadli na 90 tisíc korun.

Témata: Hasiči Krokodýli požár