Tydýt Lukáš Pavlásek se posmívá Babišovi: Neptá se na maturitu? To hodně vysvětluje!

Pavlásek, Lukáš

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. března 2021 17:57

Premiér Andrej Babiš chce pro letošní maturanty takzvanou úřední maturitu. Argumentuje tím, že on se svých zaměstnanců na maturitu nikdy neptal. Podle stand-up komika Lukáše Pavláska to mnohé vysvětluje!

Lukáš Pavlásek se sice proslavil jako „tydýt“, rozhodně to ale neznamená, že by byl nějak mimo! Ba naopak, pečlivě sleduje politickou situaci v České republice a vše pravidelně komentuje na sociálních sítích.

Neunikla mu ani slova premiéra Babiše týkající se letošních maturantů. Šéf vlády přišel s nápadem úřednické maturity, tedy že by studenti posledních ročníků středních škol mohli mít známky podle průměru za celé své studium střední školy.

Odůvodnil to mimo jiné i tím, že zaměstnavatelé je nevyžadují. Vychází z vlastní zkušenosti, jeho to prý také nijak zvlášť nezajímalo. „'Já jsem zaměstnával 35000 lidí a nikdy jsem se u pohovoru nikoho na maturitu neptal.' Hm, tak tohle vysvětluje Schillerovou a Maláčovou,“ posmívá se Babišovým slovům a členům jeho vlády na sociálních sítích komik.

Není jediný. Do Babiše se navezl i někdejší premiér a glosátor Mirek Topolánek. „Má ještě tato země ministra školství nebo i za něj zaskakuje tenhle cesťák s koňským mazáním?“ rýpnul si na twitteru. Ministr školství Robert Plaga se sice později proti návrhu Babiše ohradil, přesto se o úřednické maturitě dál debatuje.

Premiér Babiš chce rozeslat praktikům neschválený lék ivermektin, který by si sám nevzal ani ministr zdravotnictví. Na rozdíl od ministra školství považuje maturity za zbytečné. Tento týden se prý chce pustit do pravidel českého pravopisu.

— Michael Zantovsky (@zantov) March 8, 2021

Kritikou nešetří ani někdejší diplomat, publicista a šéf Knihovny Václava Havla Michael Žantovský – a to nejen kvůli maturitám. „Premiér Babiš chce rozeslat praktikům neschválený lék ivermektin, který by si sám nevzal ani ministr zdravotnictví. Na rozdíl od ministra školství považuje maturity za zbytečné. Tento týden se prý chce pustit do pravidel českého pravopisu,“ zlobí se Žantovský.

Témata: Lukáš Pavlásek Andrej Babiš maturity Mirek Topolánek michael žantovský