Bleší trhy v Praze zhatil zásah policie: Opakující se problém se nedaří vyřešit!

Policie ČR kontroluje řidiče

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. března 2021 15:40

Život lidí od pondělí výrazně omezují přísná opatření proti šíření koronaviru, na jejichž dodržování dohlíží policie. Dnes její příslušníci zasáhli v Praze na místě, kde se běžně o víkendech konají bleší trhy.

Policie ČR již předem upozorňovala, že o víkendu bude především v souvislosti s oznámenými shromážděními kontrolovat, zdali mezi jejich účastníky nedochází k účelovému obcházení krizových opatření vlády.

Na porušování restrikcí ovšem narazili jinde, konkrétně na bleších trzích v Praze 9. Vstup odepřeli několika desítkám lidí. „Jedná se o porušení pravidel při cestování mezi okresy, volném pohybu a zákaz prodeje na tržištích,“ uvedli policisté na twitteru.

Policisté od rána kontrolují situaci okolo bleších trhů v Praze 9. Kvůli nedodržování vládních nařízení museli odepřít vstup již několika desítkám lidí. Jedná se o porušení pravidel při cestování mezi okresy, volném pohybu a zákaz prodeje na tržištích. #policiepha pic.twitter.com/QVfzbgybiA

— Policie ČR (@PolicieCZ) March 6, 2021

Strážci zákona na sociální síti potvrdili, že bleší trhy už jim uvízli v hledáčku opakovaně. „Situaci okolo trhů jsme řešili již několikrát, vždy oznámením správnímu orgánu z důvodu porušování vládních nařízení. K vyřešení problému to nevedlo,“ napsali.

„Nyní máme možnost, s ohledem na aktuální změny vládních nařízení, řešit tuto věc i jiným, efektivnějším způsobem,“ dodala policie.

Témata: Policie ČR Praha trhovci