Václav Klaus a covid-19: Nové informace o stavu exprezidenta!

Václav Klaus na pietním aktu u příležitosti 17. listopadu (17. 11. 2016) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. března 2021 9:55

Václav Klaus se zotavil z koronavirové infekce, která u něj byla potvrzena testem během minulého týdne. Mluvčí bývalého prezidenta v sobotu oznámil, že mu byla ukončena karanténa. Někdejší předseda vlády se léčil doma.

Václav Klaus v pátek ukončil hygieniky nařízenou karanténu v souvislosti s onemocněním covid-19, dnes to na webu Institutu Václava Klause oznámil mluvčí Petr Macinka. 

Podle Macinky bylo již po pondělní kontrole u ošetřujícího lékaře jasné, že nebude nutné konec izolace dále odkládat. Exprezident měl štěstí na lehký průběh nemoci.

„Václav Klaus absolvoval celou svoji léčbu v domácím prostředí, bez nutnosti jakékoli nadstandardní či nemocniční péče, a to za pomoci běžně dostupných medikamentů (vitamíny, přírodní přípravky, isoprinosine na podporu imunity, aspirin),“ uvedl Macinka.

Klaus také prostřednictvím mluvčího poděkoval za obrovskou podporu, které se mu během uplynulých týdnů dostalo. Macinka pak ocenil práci médií, která si ověřovala informace o stavu někdejší hlavy státu.  

Klaus několikrát vystupoval na veřejnosti bez roušky, v lednu za to dostal od pražské hygienické stanice pokutu ve výši 10 tisíc korun, proti které podal rozpor. Svůj odpor proti vládním protiepidemickým opatřením v minulosti označil za formu občanské neposlušnosti.

Témata: Václav Klaus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)