Volný nabádá k nenošení roušek: Poslanec „Flákanec“ radí zdržet se násilí! Co na to policie?

Lubomír Volný 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. března 2021 9:33

Lubomír Volný má sympatie lidí, kteří nedodržují opatření proti šíření koronaviru zrovna striktně. Nyní dokonce nabádá občany k nenošení roušek. Policie se mezitím zabývá jeho činností v jiné věci.

Nezařazený poslanec Lubomír Volný na sebe opakovaně upozorňuje nedodržováním jednoho z nejzákladnějších hygienických opatření, dokonce za to byl opakovaně vykázán z Poslanecké sněmovny. Nyní k nenošení ochran dýchacích cest nabádá i své spoluobčany.

„Vidíte brutální zásah policie kvůli nenošení roušek? Chcete-li bojovat, natáčejte a sundejte si před policisty roušky,“ radí zákonodárce na facebooku. Lidem rozhodně nedoporučuje, aby se prali se strážci zákona.

„Roušku si sundáváte pouze proto, že je Vám z toho, co vidíte špatně, nemůžete dýchat a chce se Vám zvracet. Čím více Vás bude, tím více práce s tím budou mít ti hloupější z policistů. Výzvy policie uposlechněte, pokud je ‚uslyšíte‘. Vždy můžete říct, je mi špatně, zavolejte mi sanitku, nerozumím vám, a neklást aktivní odpor,“ píše člen dolní komory parlamentu.

Jednu prosbu adresoval i samotným policistům. „Zůstaňte hlavně lidmi, nestávejte se roboty s obušky, sežere vás to,“ dodává Volný. Sám se jim ale v těchto dnech dostal do hledáčku kvůli jinému příspěvku na sociální síti.

Kdo se hodnověrným způsobem dozví, že někdo připravuje některý z vyjmenovaných tr. činů (včetně vraždy) a tento čin nepřekazí nebo neoznámí, může se sám dopustit trestného činu. Pokud tyto informace nemá a pouze je šíří, platí totéž. Pisatele předvoláváme k podání vysvětlení. https://t.co/BQnTVbCkWw

— Policie ČR (@PolicieCZ) March 2, 2021

V něm informuje o údajném plánu na diskreditaci ivermektinu „pomocí úmrtí (tedy vraždy) několika pacientů“, jak on sám píše. Někteří lidé na toto tvrzení poslance upozornili policii, která podle všeho bude konat

„Kdo se hodnověrným způsobem dozví, že někdo připravuje některý z vyjmenovaných trestných činů (včetně vraždy) a tento čin nepřekazí nebo neoznámí, může se sám dopustit trestného činu. Pokud tyto informace nemá a pouze je šíří, platí totéž. Pisatele předvoláváme k podání vysvětlení,“ uvedla PČR na twitteru.

Témata: Lubomír Volný Zdravotnické roušky Policie ČR