Ivermektin dnes dorazil do Česka: Mohl by pomoci 20 tisícům lidí!

Lékaři a sestry pečují o pacienty s koronavirem

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. března 2021 15:43

Do Česka dnes dorazil ivermektin, který se experimentálně využívá při léčbě koronavirové infekce. Oznámil to premiér Andrej Babiš. První dávka léku by mohla pomoci až 20 tisícům lidí.

Už od loňského roku se při léčbě onemocnění covid-19 užívá například remdesivir, v posledních týdnech se objevují další nadějné látky. Mezi nimi také Ivermektin, který se bude nově užívat i v Česku.

Mám skvělou zprávu. Do @FNUSA dorazilo 10 tisíc balení léku Ivermektin pro 20 tisíc pacientů. Díky za spolupráci řediteli Vlastimilu Vajdákovi a primáři Michalu Rezkovi, který ho pacientům podává od loňského listopadu. Doufám, že lék teď pomůže i dalším. pic.twitter.com/SDniUM3rUv

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) March 2, 2021

Dobrou zprávu dnes ráno přinesl premiér Andrej Babiš (ANO). "Do Fakultní nemocnice u svaté Anny dorazilo 10 tisíc balení léku Ivermektin pro 20 tisíc pacientů," uvedl na twitteru. 

"Díky za spolupráci řediteli Vlastimilu Vajdákovi a primáři Michalu Rezkovi, který ho pacientům podává od loňského listopadu. Doufám, že lék teď pomůže i dalším," dodal předseda vlády. 

Témata: léky Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Andrej Babiš