Antigenní testy určené školákům jsou v ČR! Co s nimi teď bude?

Testování na přítomnost koronaviru

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. března 2021 12:50

Plány na rozvolnění, které se týkaly také škol, vzaly za své kvůli stále se zhoršující epidemické situaci. Koupě antigenních testů se ale nezrušila. Co s nimi teď bude?

Ministerstvo vnitra oznámilo přijetí testů v sobotu. "První zásilka s jedním milionem antigenních testů pro samotestování žáků ve školách dnes dorazila do Česka," uvedli jeho zástupci na twitteru. 

První zásilka s jedním milionem antigenních testů pro samotestování žáků ve školách dnes dorazila do Česka. 🚒 @hasici_cr testy převezli do skladu ve Svojšicích, k jejich distribuci do krajů dojde ve chvíli, kdy bude návrat žáků do škol aktuální. 👉 https://t.co/JxdLWg2N1G pic.twitter.com/soX7nnxvNF

— Ministerstvo vnitra (@vnitro) February 27, 2021

Jenže místo avizovaného návratu žáků do lavic se školy od pondělí 1. března naopak zavřely pro naprostou většinu školou povinných dětí. Testy by tak zatím neměly být využity, ačkoliv vláda schválila povinné testování ve firmách.

"Hasiči testy převezli do skladu ve Svojšicích, k jejich distribuci do krajů dojde ve chvíli, kdy bude návrat žáků do škol aktuální," upřesnilo ministerstvo vnitra. 

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Hasiči Ministerstvo vnitra Školství