Kompenzační bonus 2021: Ke změně chybí už jen podpis prezidenta!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. února 2021 10:50

Vláda ve snaze kompenzovat podnikatelům ztráty zavádí nejrůznější programy. Živnostníci by nově mohli dostávat až 1000 korun za den, poslanci i senátoři jsou pro.

Senát včera schválil předlohu o novém kompenzačním bonusu ve výši 1000 korun denně. "Nyní je na řadě pan prezident a pak už mohou živnostníci a společníci s.r.o. žádat o bonus, a to zpětně od 1. února," uvedla včera ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).

Novou podmínkou pro přiznání bonusu je propad příjmů o nejméně 50 % oproti období před pandemií. Na bonus tak dosáhnou i ti, kteří jsou poškozeni jen nepřímo propadem poptávky. Vím ale, že je to pro podnikatele malá náplast za to, že nemohou každé ráno vstát a dělat, co je baví.

— Alena Schillerová (@alenaschillerov) February 25, 2021

Vyhlášena jsou podle vicepremiérky zatím dvě bonusová období za únor a březen, další může vyhlásit vláda. Schillerová na twitteru uvedla, že novou podmínkou je propad příjmů o nejméně 50 % oproti období před pandemií.

"Na bonus tak dosáhnou i ti, kteří jsou poškozeni jen nepřímo propadem poptávky. Vím ale, že je to pro podnikatele malá náplast za to, že nemohou každé ráno vstát a dělat, co je baví," dodala. 

Témata: odškodnění podnikatelé osvč Alena Schillerová