Kompenzační bonus: 1000 korun zpětně od února! V čem je háček?

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. února 2021 8:08

Kompenzační bonus pro osoby samostatně výdělečně činné má již brzy doznat změn, nově bude ve výši 1000 korun za den. Žádost o něj ale ještě není možné podat. V čem je háček?

"K tisícovce denně o krok blíž," napsala v úterý na twitteru ministryně financí Alena Schillerová. Reagovala na podporu senátního hospodářského výboru pro nový kompenzační bonus, který má být pro větší okruh žadatelů, bez návaznosti na nouzový stav a od 1. února zpětně.

Chodí nám od vás každý den desítky a stovky dotazů k novému kompenzačnímu bonusu ve výši 1 000 Kč denně. A abychom neříkali pořád jen "vydržte, až bude schválen", tady jsou odpovědi na vaše nejčastější otázky 👍 pic.twitter.com/cizlW8ERrh

— Ministerstvo financí (@MinFinCZ) February 23, 2021

Samotné ministerstvo financí pak zveřejnilo odpovědi na nejčastější otázky týkající se nového kompenzačního bonusu. Už nyní je jasné, že je opět určen OSVČ. Žádost bude možné podávat emailem, datovou schránkou, poštou či osobně.

"V tuto chvíli je nutné s podáváním žádostí o nový kompenzační bonus vyčkat, protože probíhá schvalování zákona," upozorňuje však resort případné zájemce. 

Témata: odškodnění Ministerstvo financí Alena Schillerová