Lockdown v Česku? Odbory ho požadují, ale až za několik týdnů!

Češi bojují proti koronaviru rouškami a respirátory

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. února 2021 9:35

Vzhledem ke zhoršující se epidemické situaci sílí hlasy těch, kteří by přinejmenším zvážili tvrdý lockdown, při němž by lidé omezili kontakty na minimum. V pondělí představili svůj plán odboráři.

O možnosti zavedení tvrdé uzávěry mluvil už ve čtvrtek epidemiolog Roman Prymula, následně si ale vyrazil na fotbal a jeho angažmá ve službách státu poté skončilo. Jeho plán si však osvojily odbory.

.@Odbory požadují po vládě velikonoční lockdown‼️Nejen 4 dny přerušené práce, ale klidně celý týden pomohou omezit šíření nemoci a odlehčit nemocnicím a přerušit komunitní šíření viru!Mysleme dopředu! Plánujme! Nereagujme jen na nastalou situaci! Určeme viru pravidla hry my!💪🏻

— Josef Stredula (@JStredula) February 22, 2021

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula v pondělí na twitteru uvedl, že odbory požadují po vládě velikonoční lockdown. Velikonoce letos připadají na 2. až 5. dubna.

"Nejen 4 dny přerušené práce, ale klidně celý týden pomohou omezit šíření nemoci a odlehčit nemocnicím a přerušit komunitní šíření viru! Mysleme dopředu! Plánujme! Nereagujme jen na nastalou situaci! Určeme viru pravidla hry my," vzkázal Středula.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Josef Středula Odbory