Respirátory ve školách: Plaga slibuje miliony ochranných prostředků!

Robert Plaga

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. února 2021 9:03

Vzhledem k zavedení povinnosti nosit respirátory se řeší, jak to bude ve školách, které by se během následujících dní měly začít otevírat. Učitelé mají dodávku ochranných prostředků slíbenou.

Vláda v pondělí oznámila, že vzhledem ke zhoršující se epidemické situaci v zemi bude od čtvrtka povinné nošení respirátorů ve vnitřních veřejných prostorech či na zastávkách MHD. Zároveň se nadále počítá s plánem částečného návratu dětí do škol od příštího pondělí.

Školy dostanou od státu 3,5 milionů respirátorů FFP2 pro pedagogy i nepedagogické pracovníky. Týká se to nejen MŠ a speciálních škol, ale také ZŠ, SŠ a VOŠ. Respirátory dostanou i pracovníci ŠPZ, SVP, zařízení pro výkon ústavní výchovy, školních družin a jídelen.

— Robert Plaga (@RobertPlaga) February 22, 2021

O učitele by v této věci mělo být postaráno. "Školy dostanou od státu 3,5 milionů respirátorů FFP2 pro pedagogy i nepedagogické pracovníky," oznámil na twitteru ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Podle Plagy se to týká mateřských, základních, středních, vyšších odborných i speciálních škol. Respirátory by měli obdržet třeba i pracovníci školních družin a jídelen. 

Témata: Zdravotnické roušky Robert Plaga Školství