Apel ministra Blatného: Ještě vydržte, za pár týdnů začneme očkovat!

Češi bojují proti koronaviru rouškami a respirátory

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. února 2021 19:50

Aktuální epidemická situace je velice nepříznivá, pomalu se vyčerpává také kapacita tuzemských nemocnic. Mluví se proto o možném zpřísňování opatření proti šíření koronaviru. Co vzkazuje ministr zdravotnictví?

Zatímco jeho předchůdce Roman Prymula během končícího týdne mluvil o tvrdém lockdownu, podle Jana Blatného (za ANO) jsou nynější restrikce dostačující. Na lidi však apeluje na sociálních sítích, aby se chovali zodpovědně.

"Pojďme prosím vydržet a dodržovat nastavená opatření. Není mým cílem zpřísňovat ani vyhrožovat, jak se dnes všude píše. To není můj styl," vzkázal prostřednictvím twitterového profilu ministerstva zdravotnictví. 

Blatný doufá, že již brzy pomůže rozsáhlejší vakcinace. "Za několik týdnů začneme očkovat ve velkém a situace se zlepší. Stačí pár týdnů vydržet. Buďme zodpovědní, jsme v tom společně," dodal.

V nadcházejícím týdnu však k jisté úpravě opatření dojde. V obchodech, nemocnicích, MHD a dalších místech s větším výskytem lidí bude nutné nosit účinnější ochranu dýchacích cest, především respirátory nebo nanoroušky. 

Témata: Jan Blatný Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)