Kde sehnat respirátor FFP2? Z obchodů rychle mizí!

Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. února 2021 10:42

Po ohlášení ministra zdravotnictví Jana Blatného o povinném nošení respirátoru FFP2 v obchodech či MHD hlásí lékárny prudký nárůst zájmu o tyto ochranné prostředky. Někde už jsou dokonce nedostupné. Kde je na poslední chvíli sehnat?

Extrémní zvýšení poptávky po vystoupení ministra Blatného na tiskové konferenci zaznamenaly lékárny Dr. Max. I Lékárna.cz eviduje nevídanou poptávku po respirátorech. A řetězec lékáren Benu eviduje zvýšený zájem o respirátory od začátku měsíce, kdy vláda dočasně zrušila DPH na tyto ochranné pomůcky.

Některé lékárny a obchody už dokonce hlásí, že mají vyprodáno. Respirátory patřičné ochrany lidé během pár hodin jednoduše vykoupili. Kde tedy respirátor na poslední chvíli sehnat?

Vyjma klasických respirátorů lze použít i takzvané nanovlákenné respirátory. Jejich výrobci, například firmy Nanospace či Respilon, u svých produktů stálé hlásí skladovou dostupnost. Na skladě má respirátory i zlínská firma Spur. 

Lidé by se naopak měli vyhnout falešným nanorespirátorům, které zaplavily trh. Jelikož je při nákupu přes internet prakticky nelze rozeznat, doporučuje se nakupovat respirátory přímo na stránkách výrobců či ověřených obchodů.

Témata: Zdravotnické roušky Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)