Uzavřené okresy: Starostka jednoho z měst apeluje na občany!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. února 2021 14:57

Tři okresy v minulém týdnu uzavřela vláda, aby zpomalila šíření koronavirové nákazy. Efekt opatření se ale přinejmenším na některých místech zatím neprojevuje. Svědčí o tom vyjádření starostky Sokolova.

V okresech Cheb, Sokolov a Trutnov platí od pátku přísné omezení volného pohybu, tyto regiony jsou v podstatě uzavřeny. Na první pohled drastické opatření má přispět ke zpomalení šíření nákazy. 

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) na středeční tiskové konferenci potvrdil, že v nejzasaženějších regionech je lůžková péče na hraně svých maximálních kapacit či dokonce vyčerpaná. 

Ovšem starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO) na facebooku ve středu uvedla, že situace se zatím nelepší. "Ba právě naopak, počty nakažených dále rostou. Opět mi tedy nezbývá nic jiného, než prosit Vás (nás) všechny o opatrnost a ohleduplnost," vzkázala občanům.

"Hrdinství spatřuji právě ve schopnosti brát ohledy na ostatní, nikoliv jen na sebe a své pohodlí. Stále ale věřím, že dokážeme táhnout za jeden provaz. Situace není vážná či špatná, ona už totiž začíná být katastrofální," dodala. 

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Karlovarský kraj Královéhradecký kraj