Uzavření okresů: Hejtman připustil, že nezná řadu detailů!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. února 2021 13:58

Vláda se dnes rozhodla v podstatě uzavřít tři okresy, z nichž dva leží v Karlovarském kraji, kvůli nekontrolovanému šíření koronaviru. Tamní hejtman Petr Kulhánek se snaží apelovat občany, aby opatření dodržovali, zároveň ale připustil, že sám ještě nezná některé detaily.

Uzavření dvou okresů, Cheb a Sokolov, se týká také Karlovarského kraje, kde lidé nebudou moci opouštět svá bydliště. "Výjimkami jsou cesty za prací, k lékaři, do škol a další. Povinné jsou chirurgické roušky či respirátory minimálně FFP2 ve veřejné dopravě a veřejných prostorách," uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Zaměstnavatelé by podle něj měli v maximální možné míře provádět antigenní testy. Jak ale on sám uvedl, ve věci, která byla oznámena dnes ráno, stále panuje mnoho nejasností.

Dnešní vládní nařízní bude v následujících dnech ovlivňovat život každého z nás. Pomozte nám prosím svým odpovědným chováním a dodržováním všech pravidel; záleží na tom, jak dlouho bude tento stav trvat a kdy se situace v našem kraji uklidní. Děkuji vám a přeji pevné zdraví. pic.twitter.com/WFsEvWs6Js

— Petr Kulhánek (@kulhanek_p) February 11, 2021

"Potřebujeme ještě upřesnit řadu detailů, především, kde budou probíhat kontroly dodržování opatření, jak naši občané budou prokazovat účel svých cest mimo uvedené okresy," konstatoval.

Obyvatele postižených okresů pak vyzval, aby pomohli svým odpovědným chováním a dodržováním všech pravidel. "Záleží na tom, jak dlouho bude tento stav trvat a kdy se situace v našem kraji uklidní," dodal Kulhánek. 

Témata: Vláda ČR Karlovarský kraj Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Zima