"Tydýt" Pavlásek setřel Babiše i Blatného. A nejvíc to schytal Miloš Zeman!

Pavlásek, Lukáš

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. února 2021 11:14

Stand-up komik a bavič Lukáš Pavlásek se rozhodně nebojí zkritizovat přední české politiky! Kvůli aktuální koronavirové situaci si utahuje nejen z premiéra Andreje Babiše, který před pár dny navštívil Maďarsko, ale i ministra zdravotnictví Jana Blatného.

Lukáš Pavlásek, který se proslavil nejen díky stand-up výstupům, ale i díky svému jedinečnému tanci v pořadu StarDance, si v posledních dnech vzal na paškál členy vlády i samotného prezidenta Miloše Zemana. „Kdybych byl věštkyně Jolanda, tak bych řekla: Blatný - vidím velký špatný,“ pustil se do šéfa rezortu zdravotnictví komik.

Schytal to od něj i premiér Andrej Babiš, který s expertním týmem epidemiologů a virologů před pár dny navštívil Maďarsko. Tématem jednání byly mimo jiné i maďarské zkušenosti s ruskou vakcínou Sputnik V a možné využití protilátkového léku bamlanivimab proti onemocnění covid-19.

Jenže podle Pavláska to bylo trošku jinak. „Tak to vypadá, že jel do Maďarska kvůli téhle větě: 'Společně jsme konstatovali, že nejlepší vakcína je samozřejmě bezpečná pro zdraví našich občanů,' řekl Babiš po jednání s premiérem Viktorem Orbánem. Ty jo, tohle nikdo z nás nevěděl. Asi nějaké starobylé maďarské moudro,“ nešetří premiéra bavič na sociálních sítích.

Legraci si ovšem udělal i z hlavy státu. „Dnes jsem slyšel na Českém rozhlase Plus nevydané projevy Klementa Gottwalda. Kléma je tam občas tak zlitej, že vyslovuje velice pomalu opileckým stylem. Musel sem se v duchu omluvit Miloši Zemanovi, že v sobě našel poslední zbytek důstojnosti a už raději veřejně nemluví vůbec,“ rýpnul si Pavlásek.

Témata: Lukáš Pavlásek Andrej Babiš Jan Blatný Miloš Zeman