Prezident Zeman bez roušky: Usvědčily ho fotky z návštěvy Polska!

Miloš Zeman bez roušky na setkání hlav států V4.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. února 2021 9:07

Prezident Miloš Zeman by měl jít občanům příkladem, proto mnoho lidí zaskočily fotografie z Polska, kde se jako jeden z mála pohyboval bez roušky, aniž by dodržoval rozestupy. Snímky ze summitu hovoří za vše!

Prezident Miloš Zeman v pondělí odcestoval na návštěvu Polska, aby se tam účastnil summitu hlav států zemí Visegrádu. Čas tam tedy tráví jednáními se svými protějšky z Polska, Slovenska a Maďarska.

Jak je známo, český prezident ve svých projevech během probíhající koronavirové pandemie opakovaně apeloval na spoluobčany, aby dodržovali opatření, především pak nosili roušky či respirátory. Proto spoustu lidí překvapily snímky ze zahraniční cesty.

Prezident republiky 🇨🇿 Miloš Zeman zhodnotil na setkání Visegrádské čtyřky průběh pandemie koronaviru. Podotkl, že společnost v dalších vlnách začala projevovat únavu z nutných opatření. Varoval ale před rozvolňováním. Skutečným světlem na konci tunelu je vakcína.

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) February 9, 2021

Na facebookovém profilu polského prezidenta Andrzeje Dudy byly zveřejněny fotografie, ze kterých je patrné, že zatímco ve vnitřních prostorech Zeman roušku nosil, venku si ji sundal.

Zeman sice před časem, konkrétně 20. ledna, obdržel první dávku vakcíny proti koronaviru, podruhé však ještě očkování nepodstoupil. Stát by se tak mělo v následujících dnech.

Témata: Miloš Zeman