Registrace na očkování proti covidu: V březnu i dubnu má dojít k pokroku!

Očkování, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. února 2021 11:05

Očkování proti koronaviru zatím v Česku nepostupuje nijak zvlášť rychle, již za pár týdnů by ale mohlo dojít k pokroku. Naznačil to sám premiér Andrej Babiš (ANO), který věří, že od dubna počty očkovaných za den výrazně vzrostou.

Pro možnost registrace na očkování proti koronaviru platí v Česku stále stejná pravidla, kdy se mohou hlásit jen zdravotníci, senioři starší 80 let a klienti a zaměstnanci domů pro seniory a se zvláštním režimem.

Premiér Andrej Babiš ve svém nedělním pořadu Čau lidi naznačil, že by se možnosti mohly rozšířit. „Budu navrhovat, abychom otevřeli další registrace od 1. března pro věkové kategorie 60 plus,“ uvedl předseda vlády s tím, že přednost by měli mít lidé, kteří trpí jinými zdravotními problémy.

Debata má podle jeho slov probíhat už v tomto týdnu, zároveň ale zdůraznil, že jde jen o návrh, nikoliv schválenou strategii. Rozhodnutí má vzejít od klinické skupiny.

Babiš v uplynulém týdnu naznačil, že od dubna by také mělo dojít ke zrychlení tempa očkování. Na twitteru uvedl, že ve druhém čtvrtletí „kde bychom měli dosáhnout celorepublikově 100 tisíc očkovaných denně“.

Témata: očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Andrej Babiš