Ledovka dnes, oranžový sníh o víkendu. Česko trápí rozmary počasí!

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. února 2021 8:30

Počasí připravuje v posledních dnech v Česku opravdu zajímavou podívanou, i když přináší i problémy, především v dopravě. Naposledy zemi zaskočila vydatná sněhová nadílka. Již o víkendu se ale řešilo jedno téma týkající se sněhu.

Meteorologové mají v posledních dnech lidem opravdu co vysvětlovat, protože rozmary počasí se nevyhnuly ani Česku. Zdá se, že také k nám dorazila pravá zima, která se navíc několik dní zdrží.

Odborníci ve svých předpovědích a výstrahách varují především před ledovkou a krutými mrazy, kdy především v noci mohou klesat teploty až k – 20 °C. Ani ve dne ale nepřekročí nulu.

Jak jsme vás informovali, problémy jsou také v dopravě po sněžení v noci z neděle na pondělí. Sníh ovšem padal již o víkendu, kdy si někteří občané jistě všimli zvláštního zbarvení. ČHMÚ to na facebookovém profilu vysvětlil následovně.

„Přes Středozemní moře dorazil nad střední Evropu saharský písek, který dává sněhu oranžový nádech,“ píší meteorologové, kteří rovněž vyzvali spoluobčany, aby jim snímky oranžového sněhu posílali.

Témata: Počasí ČHMÚ Zima mráz sníh saharský písek