Zeman a Babiš promluvili o Štaidlovi. Co mu prezident řekl v soukromí?

Miloš Zeman

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. ledna 2021 20:32 | Aktualizováno: 1. února 2021 21:10

K úmrtí hudebníka Ladislava Štaidla se dnes vyjma celebrit vyjádřilo i několik politiků. Miloš Zeman zavzpomínal na dobu, kdy s ním hovořil při příležitosti vyznamenání.

Prezident Miloš Zeman dnes na Frekvence 1 uvedl, že Štaidl byl jednou z významných českých osobností. Na hudebníka vzpomíná především jako na autora písní Kávu si osladím a Mží ti do vlasů.

Zeman se Štaidlem mluvil u příležitosti jeho vyznamenání. "Já jsem mu říkal, že si velice vážím jeho práce, což se ovšem týká všech vyznamenaných," prozradil.

Zemřel Ladislav Štaidl. Další známá osobnost, která se stala obětí covidu. Je mi to líto. Vyjadřuji soustrast všem jeho pozůstalým a blízkým.

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) January 31, 2021

Smutek nad Štaidlovým úmrtím dnes vyjádřil i premiér Andrej Babiš. "Další známá osobnost, která se stala obětí covidu," napsal Babiš na twitteru.

Hudební skladatel Ladislav Štaidl zemřel v noci na neděli kvůli komplikacím spojeným s koronavirem. Bylo mu 75 let.

Štaidl byl autorem přibližně 200 písní a hudby k mnoha seriálům a filmům. V říjnu 2015 mu prezident Miloš Zeman udělil Medaili Za zásluhy o stát v oblasti umění. Vedle Gotta zpívali Štaidlovy hity Helena Vondráčková, Jiří Korn nebo Dalibor Janda. Od roku 1987 spolupracoval s Ivetou Bartošovou, se kterou později 13 let žil a má s ní syna Artura.

Témata: Ladislav Štaidl Andrej Babiš Miloš Zeman