Influenceři ve službách státu? Vládní TikTok kritizuje vulgární Pavel Novotný či Kovy!

Jakub Gulab, Jan Blatný a Anna Šulcová 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. ledna 2021 11:11

Velké emoce vzbudila od první chvíle kampaň, kterou pro českou vládu dělají dva influenceři. Jakub Gulab a Anna Šulcová chtějí pomoci s osvětou kolem koronaviru. Od některých lidí to však oni dva i vládní politici pořádně schytávají.

Zatímco Češi ve čtvrtek nervózně čekali na výsledky jednání kabinetu Andreje Babiše (ANO) o zpřísnění opatření proti šíření koronaviru, objevilo se na twitterovém profilu Úřadu vlády oznámení, které vzbudilo velké reakce. „Ode dneška jsme i na tiktoku,“ oznámili premiér a spol.

Ode dneška jsme i na Tiktoku. Sledujte → https://t.co/OFSFpc7yZc

— Úřad vlády ČR (@strakovka) January 28, 2021

Jak se ukázalo, vláda se spojila s dvojicí influencerů, aby pro sociální sítě vytvářeli videa ve snaze bojovat proti dezinformacím a pomoci lidem se lépe orientovat v současné složité situaci. Do svých kolegů se však pustil Karel Kovář alias Kovy.

„Pardon, já se osm let snažím k podobným věcem nevyjadřovat, ale 500 tisíc na Tiktok z veřejných peněz na kampaň pro vládu s agenturou (=pochybný tiktoker s litrem vkladu) je fakt mimo. V téhle době, kdy se stát zadlužuje na desetiletí. Úžasný. Až budu příště platit daně, juchnu si,“ napsal na twitteru.

Pod jeho příspěvkem se hodně kriticky a zároveň vulgárně vyjádřil i starosta pražských Řeporyjí a bývalý bulvární novinář Pavel Novotný. „Kovy, jsou to prasata, o tom netřeba diskutovat. Ať jdou do prd**e,“ vzkázal.

Kovy, jsou to prasata, o tom netřeba diskutovat. Ať jdou do prdele.

— Pavel Novotný (@PavelNovotnak) January 28, 2021

Nic neuniklo ani Nikol Štíbrové, na kterou to podle jejích slov poslední dobou padá. „Žádný světlo na konci tunelu, o kterým včera hovořili pánové ze Strakovky, nevidím. Možná myslí nějakej tunel na TikToku, ale tam já na rozdíl od nich nejsem, ono to prej taky stojí dost peněz,“ neodpustila si reakci na částku 500 tisíc, za kterou byl nakoupen reklamní prostor na sítích.

Oba spolupracující influenceři jsou ovšem přesvědčeni, že dělají správnou věc. „Bylo mi ctí spoluvytvořit pro Česko jednu z nejsledovanějších a nejdůležitějších kampaní roku 2021. Zapojili jsme přední české odborníky a hlavně mladé lidi,“ uvedl Jakub Gulab. „Česko nyní potřebuje pomoc každého z nás,“ dodal na twitteru.

Anna Šulcová pak na instagramu doplnila, že kampaň s Gulabem dělali bez nároku na finanční odměnu. „Zkusili jsme náš nápad předložit Úřadu vlády. Moc se jim líbil a veškeré finanční prostředky, které Úřad vlády poskytnul, byly zcela použity pouze na nákup reklamního prostoru na všech sociálních sítích,“ konstatovala.

Témata: Vláda ČR Anna Šulcová (influencerka) Pavel Novotný Kovy (youtuber) Nikol Leitgeb (Štíbrová) Jan Blatný