Seriál Hlava medúzy: Filip Renč musel utnout divoké teorie, které se šíří mezi diváky!

seriál Hlava medúzy - Michal Isteník

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. ledna 2021 16:06 | Aktualizováno: 20. ledna 2021 10:26

Česká televize představila divákům novou kriminálku. Seriál Hlava medúzy v režii Filipa Renče ale mnohé diváky nepříjemně zaskočil. Na vině je podle některých nedotažený scénář a hlavně někteří herci! Hlavou kroutí třeba nad tím, jak herec Michal Isteník mluví!

První díl seriálu Hlava medúzy, který Česká televize odvysílala před týdnem, diváky příliš nenadchl. Nelíbil se jim děj, režie ani výkony většiny herců. Tvrdě to schytala například představitelka hlavní role Jitka Čvančarová – a to nejen kvůli svému outfitu, kterému dominuje černá čepice.

Zdá se ale, že po druhém díle vzali alespoň někteří příznivci detektivek seriál Filipa Renče na milost. Jedna věc jim ale stále vadí! „První díl děs běs, dnes mnohem lepší děj. Eunuch Isteník moc nemluvil, takže mě nic nerušilo. Jako rodilej Brňák se holt musím z povinnosti dívat,“ posteskla si přímo na facebooku České televize jedna z divaček.

Právě hlas herce Michala Isteníka, který se proslavil jako Eda v seriálu Most! patří k nejdiskutovanějším prvkům celé kriminálky! „Už se prosím ví, proč má Michal Isteník tak d*bilni hlas? V Kukačkách má ok,“ zajímala se divačka Michaela, která odkazovala na další nový seriál ČT, ve kterém se herec objevil.

Teorií, proč Isteník, který hraje odborníka na počítače, v Hlavě medúzy tak skřehotá, se objevilo hned několik. Jedna z nich souvisí i s jeho zdravím. „Četla jsem někde, že byl v době natáčení krátce po covidu, který u něj neměl úplně jednoduchý průběh,“ napsala do diskuze paní Jana s tím, že si není jistá, zda je to pravda. „Tím se to vysvětluje. Jako kdyby mutoval a nebo ho nadabovali, což je pitomost. V divadle má teda rozhodně jiný hlas,“ přidala se divačka Blažena.

Vysvětlení je ale mnohem prostší. Isteník svůj hlas pouze změnil na pokyn režiséra. „To byl takový můj nápad, jak Michala odlišit od dalších postav, třeba od Jirky Dvořáka,“ prozradil deníku Aha! Renč. „Jirka je tam za takového staršího, tvrdého chlapa a z Michala jsem chtěl udělat takového toho ajťáka s pisklavým hlasem, co pořád sedí u počítače,“ dodal.

Kromě toho ale chtěl, aby se Martin ani v nejmenším nepodobal drsnému hospodskému Edovi ze zmíněného seriálu Most! „Opravdu ho nikdo nedaboval, ani nebyl během natáčení nemocnej, nechtěl jsem, aby tam byli dva chlapáci v týmu,“ popřel Renč teorie, které se mezi diváky šíří.

Témata: seriál Hlava medúzy Michal Isteník Michal Isteník Filip Renč Česká televize