Božena: BOD ZLOMU u diváků! Jedni Geislerovou nesnesou, druzí chválí!

Aňa Geislerová jako Božena Němcová.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. ledna 2021 12:29

Oceňovaná televizní minisérie Božena se o uplynulém víkendu přehoupla do druhé poloviny. Od třetího dílu se hlavní role slavné spisovatelky ujala Aňa Geislerová. Jak se divákům líbila?

Televizní minisérie Božena včera prošla zásadní zkouškou důvěry u diváků, došlo totiž k dlouho očekávané výměně hlavní představitelky. Zatímco v prvních dvou dílech hrála spisovatelku Anna Kameníková, nyní roli převzala Aňa Geislerová.

Někteří diváci se této chvíle obávali, mnohé z nich nedělní díl utvrdil v jejich názoru. I když je třeba přiznat, že komentáře o „tisíckrát lepší Kameníkové“ jsou hodně přehnané. „Pořád vidím Aňu, podle mě by byla lepší neokoukaná herečka,“ padlo na facebooku.

„Opravdu krásné, ale potvrdilo se mi, že změna hlavní představitelky je prostě chyba, zvlášť když naprosto všichni ostatní zůstali stejní. Ztratilo návaznost a působilo to rušivě,“ píše jedna z divaček na profilu České televize.

Našli se však i obhájci změny, i když si třeba museli nejprve zvykat na jinou tvář. „Ze začátku mě moc Geislerová nebavila, ale konec byl úchvatný. Jsem si pobrečela,“ stojí napsáno v diskuzi.

„Anička Geislerová opět ukázala, proč je tak obsazovanou herečkou. Kde bylo potřeba, tam ubrala. A závěrečná scéna v nemocnici, u syna, ta byla natočena opravdu z její pozice velmi dobře. Tklivě, silně, zlomeně. Bylo vidět, že se na roli velmi dobře připravovala, hrála velmi dobře, citlivě a s respektem,“ zhodnotila výkon herečky další divačka.

Témata: seriál Božena Aňa Geislerová