Maturita 2021: Ministr Plaga se o názor studentů zajímá na Instagramu!

Robert Plaga

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. ledna 2021 14:14

Ministra školství Roberta Plagu (za ANO) čeká složité rozhodnutí ohledně toho, jak letos školy naloží s maturitami. Člena vlády proto zajímají i názory samotných studentů. Co chce vědět?

O podobě letošních maturitních zkoušek, které budou pochopitelně výrazně ovlivněny koronavirem, se má rozhodnut v týdnu od 25. ledna s ohledem na vývoj epidemie. Ministra Roberta Plagu (za ANO) do té doby zajímají názory studentů.

Na instagramovém profilu, který si zřídil kvůli lepší komunikaci s veřejností, přiznal, že bere připomínky na vědomí. „Dostávám od vás různé návrhy na úpravy letošních maturit, které jsou inspirovány zahraničím,“ uvedl.

„Pokud bych je měl shrnout, tak je to: zrušit slohové práce, zrušit státní didaktické testy nebo zrušit školní ústní zkoušku. Hlasujte a zapojte se do diskuse. Zajímá mne nejen váš hlas, ale také důvod, proč hlasujete pro tu či onu variantu,“ vyzval ministr školství.

Studenty poprosil, aby velkým písmenem uvedli možnost, o jakou část by si maturitu ulehčili. „A = didaktický test, B = slohová práce, C = ústní zkouška,“ dodal.

Témata: maturity státní maturity Robert Plaga ministerstvo školství