Registrace na očkování proti covidu má jasná pravidla! Zeman nechtěl předbíhat, ale...

Miloš Zeman 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. ledna 2021 16:00

Očkování proti koronaviru má mít v Česku jasná pravidla, která určují, kdo bude mít přednost. Prezident Miloš Zeman je původně chtěl respektovat, nakonec ale otočil. Očkovat se chce nechat již za týden.

Registrovat se na očkování proti koronaviru bude možné v jednotlivých vlnách, které jsou podle současného návrhu jasně dané. Počítá se v první fázi na leden a únor s očkováním seniorů nad 80 let, seniorů a zaměstnanců v pobytových zařízeních sociálních služeb, jako jsou domovy pro seniory, a zdravotníků, kteří se starají o pacienty s covidem-19. Až pak přijdou postupně na řadu ostatní.

Na prezidenta Miloše Zemana tedy měla přijít řada až později. Dnes ovšem hlava státu oznámila, že se nechá očkovat zhruba za týden. Zeman tedy přehodnotil svůj dřívější názor.

"Já jsem uvažoval o tom, že bych si to nechal píchnout krátce po 1. únoru, protože jsem si říkal, že nechci nikoho předbíhat, ale všichni mě přesvědčují, že mám následovat pana premiéra, tak si to nechám píchnout asi za týden," řekl v rozhovoru pro web blesk.cz.

Stane se tak při příležitosti jeho pravidelné zdravotní prohlídky na počítačové tomografii a magnetické rezonanci v Ústřední vojenské nemocnici. "A při té příležitosti, protože tam jdu za týden, tak se nechám také očkovat," dodal.

Témata: Miloš Zeman očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)