Daň z nemovitosti 2021: Pozor, letos bude všechno úplně jinak!

Ministerstvo financí

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. ledna 2021 8:13

Změny v placení daní je třeba bedlivě sledovat, což letos platí dvojnásob. Po pouhých několika dnech nového kalendářního roku oznámilo Ministerstvo financí, že s přiznáním daně z nemovitosti to nakonec bude úplně jinak.

Termín přiznání daně z nemovitosti běžně připadá již na přelom ledna a února. Kvůli současné situaci kolem koronavirové pandemie, která styk lidí s úřady komplikuje, bude letos všechno jinak.

Ministerstvo financí včera informovalo, že „přistoupilo k prominutí příslušenství daně z nemovitých věcí a daně silniční“. Termíny podání daňového přiznání se v obou případech posouvají z 1. února o dva měsíce na 1. dubna, aniž by hrozila jakákoliv sankce.

„Odložení povinnosti podat přiznání k silniční dani a dani z nemovitých věcí o dva měsíce do konce března považuji v této situaci za nezbytné. Obě tyto daně se totiž často vyřizují v papírové podobě s aktivní pomocí pracovníků finančních úřadů. A v době pokračujícího šíření koronaviru je určitě správné, aby lidé kvůli těmto daním na úřad nemuseli. Tím spíše, že povinnost zaplatit daň z nemovitých věcí je až do 1. června,“ vysvětluje ministryně financí Alena Schillerová.

Témata: Daně Daň z nemovitosti nemovitosti Ministerstvo financí